Kelemen Kvartett / Filharmónia koncert 2022.03.01.

0

A Kelemen Kvartett, vagy világhírnevén Kelemen Quartet koncertjén voltam!

Majd fél évvel korábban, tavaly októberben megvettem a jegyeket, bízva bíztam, hogy ez a koncert nem fog elmaradni, a pandémiának akárhányadik hulláma is csapjon át rajtunk, és lőn!

Ott teremtünk, Katival, Keszthelyen, a Balaton Színházban, szakadtan, … egy kis mannáért jöttünk!

Kelemen Barnabás maga vezette fel a programot, elmondta, hogy mit fogunk hallani, megejtően közvetlenül megidézte Haydnt, az embert, környezetét, szellemesen ráizgatott az aztán felcsendülő tételekre, Bartókra is, majd Brahmsra is.

Jó kezekben voltunk, remekbe szabott esti zenei utazásra vitt minket a kvartett, a könnyedebb, légiesebbtől a mélységekbe hatoló, magasságokba emelő futamokig.

Felejtsd el, hogy van mire gondolnod, ne gondolj semmire, engedd be a zenét! Úgy érzem, ez Katinak is sikerül…, a vonós négyes átszellemült odaadással játsza a tételeket, fiatalok, szépek, ragyognak a zene örömétől!

Ember! Ez fantasztikus! Én vagyok József Attila, a Duna folyamát bámulom, én vagyok Brahms, csárdást táncolok a Fekete Erdőben, szia Haydn, menjünk le az utcára, levegőzzünk!

Igen, Kelemenék a lélegzést hozták el muzsikájukkal! A vonósnégyes művészei férj és feleség, jegyesek, most már a barátaink!

Mennyire felvillanyozó ez a zenekar, milyen megejtően érthetővé tudja tenni a hangjegyeket! Kelemen Barnabás vonóján megcsillan a fokozhatlan szépség, elegánsan nyit, fokoz, pontoz!

Első alkalommal találkoztam a Kelemen Kvartettel, élőben, remélem nem utoljára! Világszinvonaló művészek, nem lehetek eléggé hálás, hogy láthattam, hallhattam őket.

Tisztelet az odaadásnak, alázatnak és vagányságnak!

A Bartók megfejtések voltak a kedvenceim, ott tényleg kinyílt az ajtó…

 

ELŐADÓK:

Kelemen Kvartett
Kelemen Barnabás – hegedű
Jonian Ilias Kadesha – hegedű
Kokas Katalin – brácsa
Vashti Mimosa Hunter – cselló

 

MŰSOR:

Haydn: d-moll vonósnégyes op. 76. No.2.
Bartók: 3. vonósnégyes
Brahms: a-moll vonósnégyes op. 51. No.2.

 

Ráadás:

Bartók: 2. vonósnégyes, II. tétel Allegro molto capriccioso

 

Levelek Tormának

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük